1. Home
  2. Recepten
  3. Scandinavische keuken
  4. Haring

Haring

  • Scandinavisch,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 25-03-2000

Ingrediënten


6 verse haringen
grof zout
2 rode uien
2 wortelen
Marinade :
1/2 l witte azijn
1/4 l water
75 gr fijne suiker
1 snuifje zout
1 koffielepel peperkorrels
enkele korianderzaadjes
1 koffielepel geraspte mierik
1 klein stukje geraspte gember
3 laurierblaadjes



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De haringen vanbuiten en vanbinnen met grof zout bestrooien en minstens 3 uur laten staan. De uien pellen, de wortelen schillen en beide n fijnsnijden. Het mengsel van azijn en water aan de kook brengen met de voor de marinade opgegeven ingredienten, goed mengen zodat de suiker oplost en laten afkoelen. De haringen afspoelen en in filets trekken, in een terrine doen afgewisseld met rondjes uien en wortelen. Overgieten met de marinade tot alle ingredienten bedekt zijn. Minstens 3 dagen op een koele plaats staan alvorens te serveren. Opdienen met boterhammen. Eet smakelijk!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top