1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Inktvis
  5. Gefrituurde Inktvis Met Remouladesaus

Gefrituurde Inktvis Met Remouladesaus

  • Internationaal, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-03-2000

Ingrediënten 4 personen


500 g (ca. kleine inktvisarmen, schoongemakt
2 el ma?smeel
2 eieren, losgeklopt
2 teentjes knoflook, geperst
2 tl citroenschil, geraspt
1 kop paneermeel
olie, om in te frituren

Remouladesaus:
2,5 dl mayonaise
2 el biesloook, fijngeknipt
2 el amsterdamse uitjes, gesneden
1 el mosterd



Heerlijk hapje of tussendoortje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Inktvis in dunne ringen snijden, door het meel halen en overtollig meel er van afschudden. In een mengsel van ei, knoflook en citroen dopen, door het paneermeel halen en goed afschudden. Olie verhitten in een diepe, zware pan. Kleine porties inktvisringen in matig hele olie laten glijden. Op matig vuur 1 min frituren, tot ze lichtbruin en gaar zijn. Met een schuimspaan uit de olie scheppen, laten uilekken op keukenpapier en warm houden. Procedure herhalen.

Remouladesaus:
Mayoniase, bieslook, uitjes en mosterd goed mengen en als dipsaus serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van knabbel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van knabbel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top