1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gegratineerde Asperges

Gegratineerde Asperges

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-03-2000

Ingrediënten 2 personen


Asperges voor 2 pers., zout, boter, suiker, 4 grote vleestomaten, 4 sjalotjes, 3 el fijngehakte basilicumblaadjes, peper, 160 gr. Bavaria Blue kaas, 40 gr. creme fraiche, krieltjes.


Verder heb je nodig


Aspergepan, ovenschaal.


Dit vinden velen het lekkerste asperge-recept.Overheerlijke asperges weer eens anders.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de asperges (maak evt. van de schillen een aspergesoep), ontvel en ontpit de vleestomaten en snij inblokjes, bavaria blue kaas met de creme fraiche vermengen.

Bereidingswijze

De asperges in 2 liter kokend water met ietsje zout doen en 2 el boter en 1/2 tl suiker toevoegen. De asperges in 15-20 minuten gaarkoken en laten uitlekken. Leg ze dan op een beboterde, vuurvaste schotel/schaal. De gesnipperde sjalotjes in 50 gr. boter in een aparte pan even fruiten en dan de tomatenblokjes, basilicumblaadjes toevoegen en kort meebakken met versgemalen peper. Dit mengseltje over de asperges verdelen en de gemengde kaas en zure room weer bovenop. Het gerecht in een voorverwarmde oven 5 minuten gratineren.

Serveertip

Evt. een paar gebakken krieltjes erbij. Maar zeker een lekker glaasje wijn serveren!
Smullen maar!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rony_c


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rony_c
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top