Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Brood

Brood

Door: wereldkeuken

  • Engels
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 25-03-2000

Ingrediënten


Zie deel 1.


Verder heb je nodig


Zie deel 1.


Ontdek meer:

Voorbereiding

Vervolg van deel 1.

Bereidingswijze

16* Als het deeg gerezen is, springt het niet terug als u er met een vinger in duwt. 17* Druk het deeg in de kom met de knokkels van de hand plat. Leg het dan op een met meel bestoven werkvlak. 18* Kneed het deeg lichtjes op het werkvlak en maak er een ovaal van. 19* Maak met de zijkant van de hand een flinke inkeping over de lengte. 20* Sla de helft over de andere helft, en maak een langgerekte ronde vorm van het deeg. 21* Rol het deeg een kwartslag, zodat de naad onder ligt en de bovenkant glad en gelijkmatig is. 22* Leg het met de naad naar onderen op de bakplaat. Maak er met een mes drie diagonale insnijdingen in. Leg er een vochtige theedoek over en laat het rijzen tot tweemaal het beginvolume. 23* Verwarm intussen de oven op 200 C. Haal de theedoek van het deeg en stuif wat meel over de bovenkant. Bak het brood 15 minuten tot het goudbruin van kleur is, breng de temperatuur dan terug tot 190 C en bak het nog 20-25 minuten, tot het brood hol klinkt als u tegen de onderkant klopt. Zet het terug in de oven als het niet hol klinkt, en bak het 5 minuten extra.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wereldkeuken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top