bulgogi

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-03-2000

gemarineerd rundvlees met zoete saus

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 g runderlende
1 1/2 el suiker
3 el sojasaus
3 el sesamolie
1 fijngehakt teentje knoflook
1 tl versgemalen zwarte peper
1 tl sesamzaad

Voor de garnering:
takjes peterselie
fijngehakte daikonkers (Japanse tuinkers)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Leg het vlees 45 minuten in de diepvries, leg het 10 minuten op een werkplank en snijd het vlees dan met een zeer scherp mes in zo dun mogelijke vierkantjes van 5 cm.
Leg die in een schaal en strooi er de suiker over. Dek de schaal af en zet het vlees ? 30 minuten op een koele plaats weg.
Voeg dan de sojasaus aan het vlees toe, samen met 1 eetlepel sesamolie, de knoflook, de zwarte peper en het sesamzaad.
Meng alles goed door elkaar, dek de schaal af en laat het vlees in de koelkast minstens 24 uur marineren.
Verhit de rest van de sesamolie in een braadpan met dikke bodem en braad het vlees met de marinade naar smaak gaar.
Garneer met takjes peterselie en fijngehakte daikonkers.

Laatste reacties

milou1974 avatar
milou1974 02-06-2003

Dit is een recept uit korea en helaas niet uit japan zoals jij het zegt. Ik zelf ben koreaanse en zag toevallig de fout groetjes milou

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten