1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Garnalensoep.

Garnalensoep.

  • Nederlands, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-03-2000

Ingrediënten 4 personen


3 stuks tomaten - 1 eetlepel boter of margarine - 1 theelepel chilipoeder - 2 eetlepels cognac of vieux - 1 pot visvon - 1 dl droge witte wijn - 2 theelepels dragn - 1 visbouillontablet - 1/4 zakje bieslook (a 15 gram) - 1 pakje room culinair (2 dl, campina) - 1 bakje roze garnalen (ca. 125 gram) - zout - peper.


Verder heb je nodig


Pan, koksmes, schuinspaan, koekenpan, staafmixer, zeef, schaar.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In pan ruim water aan de kook brengen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Tomaten in vieren snijden, pitjes verwijderen enin stukjes snijden. In pan boter verhitten. Tomaatstukjes met chilipoeder en cognac afgedekt ca. 2 minuten zachtjes smoren. Fond wijn en dragon toevoegen en aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen en afgedekt ca. 3 minuten zachtjes koken. Met staafmixer tot gladde soep pureren of boven anderen pan door zeef wrijven. Bieslook in stukjes van 1/2 cm knippen.

Bereidingswijze

Vier soepborden voorverwarmen. Room door de soep roeren. Soep op nieuw aan de kook brengen. 1/4 Deel van garnalen achterhouden voor garnering, rest door soep roeren en ca. 2 minuten zachtjes meewarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper. In borden scheppen. Achtergehouden garnalen in midden van soep scheppen. Bieslook erover strooien.

Serveertip

Serveer met partybroodjes en boter.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wereldkeuken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wereldkeuken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top