1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Tarte Tartin

Tarte Tartin

Door: fmp

  • Internationaal, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-03-2000

Ingrediënten 4 personen


6 Granny Smith appelen,
200 gram suiker,
4 plakken bladerdeeg,
1,5 dl dikke yoghurt,
1 dl roomijs,
60 gram witte basterdsuiker,
kaneel



Met yoghurt-kaneelsaus

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appelen en haal het klokhuis eruit. Snij ze in 12 parten.

Bereidingswijze

Laat de suiker caramelliseren. Roer de appelstukjes er doorheen. Smeer 4 ronde vormpjes in met boter en verdeel de appelstukjes erover. Rol de plakken bladerdeeg uit en prik ze in. Dek de vormpjes af met bladerdeeg en zet dit aan de randen vast met wat eigeel. Bak ze in ca. 30 minuten in de voorverwamde oven goudbruin.
Meng 5 gram kaneelpoeder met de basterdsuiker en de yoghurt.

Serveertip

Leg de taartjes op de borden, schep er een bol roomijs naast en overgiet het geheel met de kaneelsaus.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fmp
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top