1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. rijstschotel uit de balkan

rijstschotel uit de balkan

Door: romertopf

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-03-2000

Ingrediënten 4 personen


250 gram rijst
1 liter tomatensap (pak)
200 gram gesnipperde uien
2 groene paprika's in reepjes
2 courgettes in plakjes
1 tl paprikapoeder
0,5 teentjes fijngehakte knoflook of meer
20 gram boter
1/8 liter (magere) yoghurt
1 bosje fijngehakte peterselie
75 gram geraspte kaas



Lekker met een snitzel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de Romertopf minimaal 15 min ondergedompeld in koud water liggen

Bereidingswijze

De gewassen rijst in een geprepareerde Romertopf leggen en overgieten met het tomatensap. De uien, paprika's en courgettes er doorroeren.
Het mengsel bedekken met klontjes boter en het geheel in de gesloten Romertopf ca. 1,5 uur stoven in een oven van 220 C.
Vervolgens de yoghurt vermengen met de kruiden, over de rijst gieten en het gerecht daarna bestrooid met de geraspte kaas nog 8 minuten in de "open" schotel nabakken. Opdienen in de Romertopf.
Lekker met b.v. Kalfsschnitzels. Maar ook andere soorten vlees smaken er prima bij.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van romertopf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top