Algerijnse Borek

  • Arabisch, Buffet
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-03-2000

Populair algerijns gerecht voor tussendoor of als toevoeging van een buffet.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 pak aardappelpuree, 1 kilo geruld rundergehakt, 250 gr groene kleingesneden olijven, 2 uien fijn gehakt, peterselie , zout en peper, 1 ei.Een pak loempia vellen (bij de toko of de betere supermark)Veel citroenen.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een frituurpan of koekepan met olie

Voorbereiding

Snijd de uien en de olijven klein.Ontdooi de loempiavellen. Maak de aardappelpuree zoals op het pakje staat aangegeven.Rul het gehakt en kruidt het met de zout en peper (eventueel eigen kruiden toevoegen zoals komijn en paprikapoeder en knoflook)Doe de aardappelpurree in een grote schaal en meng het gehakt en de uien en de olijven erdoor heen.

Bereidingswijze

Leg een loempiavel open neer. Schep daar een flinke lepel aardappel-gehakt mengsel op en vouw het vel dicht. De buitenste punten naar elkaar toe (zodat je een gewoon vierkant krijgt) en plak ze dicht met wat geklopt ei.Bak ze dan goed bruin in de hete olie. De inhoud is al klaar dus het hoeft niet door en door gebakken te worden , het gaat alleen om het kleurtje en de knapperigheid. Je kunt er zoveel maken als je opkan of uit wilt delen.

Serveertip

Besprenkel de boreks rijkelijk met citroen voor het eten het maakt het helemaal af.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten