Runderrollade Met Knoflookgehakt

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 23-03-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr rundvlees (dunne lap)
zout, peper
300 gr rundergehakt
1 theelepel majoraan
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
1 ei
1 beschuit
verse peterselie
2 eetlepels boter
150 gr Parijse worteltjes
400 gr krieltjes
250 gr bloemkoolroosjes (vers of diepvries)
1 glas rode wijn
4 eetlepels rundvleesfond
1 klein bekertje slagroom
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Zet de Romeinse braadschotel volgens voorschrift al of niet in water weg.
Klop de lap rundvlees plat en bestrooi hem met zout en peper.Kruid het gehakt met de majoraan, fijngehakte ui, knoflook uit de pers, wat versgeknipte peterselie, zout en peper en vermeng het met het ei en de
fijngewreven beschuit.Vorm hiervan een rol met een lengte die past op de breedte van de vleeslap.Rol de vleeslap om de gehaktrol en ombind hem met keukengaren.Bestrijk de rollade met de zachte boter en leg hem met de naad naar beneden in de (uitgelekte) braadschotel.Leg de groenten erbij en schenk de wijn erover.Zet de schotel in de oven, stel de oven in op 200?C en laat het gerecht, als de temperatuur is bereikt, in 1 1/2 uur garen.Schenk de slagroom over de groenten, schep om en zet de schotel nog 15
minuten, zonder deksel, in de oven.
Bestrooi met peterselie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten