1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Indiase keuken
  5. Rajbhog

Rajbhog

  • Indiaas, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 23-03-2000

Ingrediënten 4 personen


Voor de vulling:
3,25 dl melk
2 el fijne kristalsuiker
40 g pistachenoten, gemalen
5 kardemoms, gekneusd

voor de chennaballen:
2 l melk
4 el citroensap, gezeefd
1,5 kg kristalsuiker
1 el ma?zena, opgelost in 2 el water
enkele druppels rozenwaterEen aantrekkelijk nagerecht, heerlijk met verse vrchten of vruchtencompote.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor de vulling:
De suiker en melk in een pan met zware bodem aan de kook brengen en zachtjes tot de helft laten inkoken. De hittebron temperen, de noten en de kardemoms toevoegen en verder koken tot het mengsel van de zijkanten van de pan loslaat. De massa op een bord schrapen en laten afkoelen.

Voor de chennaballen:
De melk in een pan op hoog vuur, onder constant roeren, verhitten tot het bubbelt. Dan de hittebron temperen en de citroensap erbij gieten om de melk te stremmen. Als het nog niet stremt dan nog 1 el citroensap bijgieten. De pan van het vuur halen en laten afkoelen.

Bereidingswijze

Het kaasstremsel dan op een vochtige kaasdoek schenken, de punten van het kaasdoek bij elkaar pakken en het stremsel 10 min lang onder stromend water spoelen. Het doek voorzichtig wringen om al het overtollige vocht eruit te knijpen. De punten samenknopen, het doek 20-45 min ophangen om goed te laten uitlekken. Ondertussen de suiker met 2 l water in een pan aan de kook brengen en onder constant roeren zachtjes laten koken tot de suiker is opgelost. Het vuur hoger draaien en nog 5 min laten koken. Van het vuur halen en apart zetten. De kaas uit het doek halen en op een schone ondergrond verkruimelen tot gelijkmatige en luchtige kruimels. Hierval 8 ballen draaien en ze platdrukken tot dikke koekjes met een diameter van ca. 3 cm. De vulling over de 8 koekjes verdelen en de koekjes dicht rollen tot een naadloze bal. De suikerstroop opnieuw aan de kook brengen en de gevulde ballen erin laten glijden. het vuur hoger draaien en de ballen ca. 20 min laten koken, waarbij na 4 min de ma?zena en 50 ml water worden toegevoegd. Daarna, telkens om de 4 min, 50 ml water erbij schenken om de dikte van de suikerstroop te behouden. Pas wel op dat het water rechtstreeks aan de stroop wordt toegevoegd, en niet op de ballen. Vervolgens de pan van het vuur halen.

10 min af laten koelen en het rozenwater toevoegen. De ballen tenminste 4 uur op kamertemperatuur in de stroop laten weken. Ze worden gekoeld of op kamertemperatuur geserveerd.

Serveertip

Serveer dit nagerecht met kulfi (Indiaas ijs) of vers fruit, zoals mango en guave.

Variatie:
Verwerk amandelen i.p.v pistachenoten.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van griek_india_eetfan


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van griek_india_eetfan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top