Tandoori

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-03-2000
  • Tandoori

    Tandoori

    Tandoori

Geroosterde sappige gamba's - eenvoudig en toch verrukkelijk

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 el citroensap
zout naar smaak
1 kg gamba's
1/2 tl zwarte peperkorrels, gekneusd
1 tl karambolzaad
25 g ma?zena
2 el room
1 ei, losgeklopt
2 el knoflookpasta
2 el gemberpasta
2 tl groene chilipasta
mespuntje saffraan, opgelost in 1 el melk
55 g gesmolten boter, om te bestrijken
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Het citroensap met zout mengen in een kom, de gamba's erdoor scheppen en 1 uur laten staan. In een andere kom alle overige ingredienten, behalve de boter, tot een glad beslag mengen. De gamba's door dit beslag scheppen en 2 uur laten marineren.

Bereidingswijze

De gamba's aan pennen rijgen, met ca. 2 cm tussenruimte, en vervolgens 10 min bakken in een voorverwarmde oven op 180 C of op een rooster boven een houtskoolvuur. De pennen met gamba's boven een kom leggen en enkele minuten uit laten lekken. De gamba's met gesmolten boter bestrijken en voor het serveren nog eens 3-4 min bakken.

Serveertip

geef er muntchutney en diverse soorten salades bij.

Variatie:
vervang de gamba's door tijgergarnalen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten