1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Mosterdburger Met Knoflookboter

Mosterdburger Met Knoflookboter

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-03-2000

Ingrediënten 4 personen


Knoflookboter:
60 g boter, zacht
1-2 teentjes knoflook, uitgeperst
1/4 kop fijngehakte, verse peterselie

Mosterdburger:
500 g mager rundergehakt
1/2 tl zout
1/2 tl peper
1-2 el Franse mosterd
2 grote, rode paprika's
olie
4 broodjes, gehalveerd
2 kleine komkommers, in de lengte in schijfje gesneden



Heerlijke hamburger

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor de knoflookboter: De boter met een mixer luchtig en romig kloppen. Knoflook en peterselie erdoor roeren. In folie oprollen en in de koelkast leggen.

Gehakt, zout, peper en mosterd in een grote schaal doen. Goed kneden. Mengsel in 4 porties verdelen en er ronde schijven van maken. Afdekken en even wegzetten.

Bereidingswijze

De paprika's halveren en de zaadjes verwijderen. Met de buitenkant naar boven op een koud ovenrooster leggen. Met olie bestrijken en onder een voorverwarmde grill bakken tot het vel zwart is. Uit de oven halen, bedekken met een vochtige theedoek en af laten koelen. Vel eraf trekken en vruchtvlees in repen van 2 cm snijden. Een grote bakplaat of koekenpan verhitten en invetten met olie. De gehaktschijven aan beide kanten in 3-4 min gaar en bruin bakken. De broodjes (snijkant) iets roosteren en de onderste helften op een bord leggen. Beleggen met komkommerschijfjes, paprikareepjes en gehaktschijf. Boterrol in plakjes snijden en op elke gehaktschijf 2 plakjes leggen. Bedekken met kapjes. Eventueel garneren met takjes verse peterselie of andere kruiden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van knabbel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van knabbel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top