Gezonde, Slanke Roerbakschotel

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 23-03-2000

roerbakschotel met rosbief of biefstuk, verse groeten en ketjap... Niet vet en redelijk licht.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
circa 350 gram rundvlees, biefstuk of rosbief, circa 100 gram tauge, 1 flinke prei, klein paprika, 1 (rode) ui, ( eventueel ook peultjes) ketjap, peper, zout en kerriepoeder (verse peper is ook lekker, wel pittiger!)en rijst, voor erbij...
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok, spatels etc.

Voorbereiding

vlees in reepjes snijden en kruiden met paprika poeder, vervolgens marineren met ketjap en een half uur laten intrekken. En bij peultjes deze even KORT voorkoken( beetgaar!)

Bereidingswijze

Wok verhitten en geringen hoeveelheid olijfolie toevoegen. Als de olie heet is snel de reepjes vlees dichtbraden( niet te lang, dan kan het taai worden!)
Vervolgens de ui en paprika fijn snijden en toevoegen, daarna de prei in ringen snijden en toevoegen ( en eventueel de peultjes, die voorgekookt zijn) Dan voegt met toe de peper, zout en wat kerrie poeder. Als het vocht uit de groente is verdampt kan men nog wat ketjap toevoegen. Als laatste de tauge erbij en nog een minuutje omroeren! Verder in de tussentijd (zilvervlies) rijst koken....

Serveertip

Lekker om te garneren met bijvoorbeeld gefruite uitjes, of om er mini kroepoekjes bij te eten...

Laatste reacties

misspiggie avatar
misspiggie 11-01-2011

hoi, Heerlijk gegeten i.p.v rundvlees die ik niet in huis had kipfilet gebruikt. Peper en knoflook toegevoegd en peultjes. Dit recept wordt zeker nog vaak gebruikt miss piggie

whoozie avatar
whoozie 04-01-2002

Is erg lekker, maar wel oppassen dat de rosbief niet taai wordt. Ik ga het zeker nog een keer maken.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten