1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Gezonde, Slanke Roerbakschotel

Gezonde, Slanke Roerbakschotel

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-03-2000

Ingrediënten 3 personen


Circa 350 gram rundvlees, biefstuk of rosbief, circa 100 gram tauge, 1 flinke prei, klein paprika, 1 (rode) ui, ( eventueel ook peultjes) ketjap, peper, zout en kerriepoeder (verse peper is ook lekker, wel pittiger!)en rijst, voor erbij...


Verder heb je nodig


Wok, spatels etc.


Roerbakschotel met rosbief of biefstuk, verse groeten en ketjap... Niet vet en redelijk licht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlees in reepjes snijden en kruiden met paprika poeder, vervolgens marineren met ketjap en een half uur laten intrekken. En bij peultjes deze even KORT voorkoken( beetgaar!)

Bereidingswijze

Wok verhitten en geringen hoeveelheid olijfolie toevoegen. Als de olie heet is snel de reepjes vlees dichtbraden( niet te lang, dan kan het taai worden!)
Vervolgens de ui en paprika fijn snijden en toevoegen, daarna de prei in ringen snijden en toevoegen ( en eventueel de peultjes, die voorgekookt zijn) Dan voegt met toe de peper, zout en wat kerrie poeder. Als het vocht uit de groente is verdampt kan men nog wat ketjap toevoegen. Als laatste de tauge erbij en nog een minuutje omroeren! Verder in de tussentijd (zilvervlies) rijst koken....

Serveertip

Lekker om te garneren met bijvoorbeeld gefruite uitjes, of om er mini kroepoekjes bij te eten...



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lein02


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lein02
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top