1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Knolselderijsoep Met Doperwten

Knolselderijsoep Met Doperwten

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-03-2000

Ingrediënten 4 personen


100 gram knolselderij, 150 gram winterpeen, 3 bosuitjes, 8 takje koriander, 250 gram gerookte kipfilet, 250 gram fijne doperwten uit de diepvries , zout, peper, 1 liter kippenbouillon (evt van tabletten of uit pot).


Verder heb je nodig


Staafmixer


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de peen schoon en snijd hem in dunne reepjes(julienne). Was en schil de knolselderij en snijd hem in reepjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd deze in schuine ringetjes. Hak 4 takjes koriander fijn. Snijd de plak kipfilet in dunne reepjes.

Bereidingswijze

Breng de bouillon samen met 200 gram doperwten aan de kook en laat 5 minuten koken. Pureer en zeef de soep. Voeg de wortel, selderij en rest van de doperwten toe en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste 5 minuten bosui, gehakte koriander en kipfilet toe. Breng op smaak met zout en peper en garnner met de takjes koriander.

Serveertip

Met geroosterd brood en een witte franse wijn, b.v. een Chablis



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonappetit


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonappetit
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top