1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Scholfilet met Garnalenroomsaus

Scholfilet met Garnalenroomsaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-03-2000

Ingrediënten 4 personen


25 gram boter
1 ui schoongemaakt en klein gesneden
2 eetlepels gehakte peterselie
500 gram scholfilet
zout
peper uit de molen
2 dl visbouillon
1 dl slagroom halfstijf geslagen
100 gram gepelde garnalen



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui en de peterselie onder regelmatig omscheppen 3 minuten.
Leg de scholfilets op het ui-peterseliemengsel en bestrooi alles met wat zout en peper.
Schenk de visbouillon erover en breng het geheel aan de kook.
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de vis circa 8 minuten sudderen tot hij gaar is.
Neem de scholfilets met eens schuimspaan uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm.
Kook het stoofvocht van de vis bij vrij veel hitte in tot circa de helft van het volumme.
Roer de halfstijf geslagen slagroom en de garnalen door het ingekookte stoofvocht en laat de saus door en door warm worden.

Serveertip

Schenk de saus over de scholfilets en serveer onmiddelijk.
Geef er gekookte aardappelen bij of rijst en gestoofde venkel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van keukenlab


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van keukenlab
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top