Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Halva Van Griesmeel En Amandel

Halva Van Griesmeel En Amandel

Door: orphan

  • Nederlands, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-03-2000

Ingrediënten 4 personen


100 gr geklaarde boter
100 gr fijn griesmeel
100 gr gemalen amandelen
100 gr suiker
1/2 theelepel nootmuskaat
3 dl volle melk
25 gr ongebrande cashewnoten, gehakt



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vet een bakplaat in en zet hem apart.Verhit de boter op laag vuur in een pan met zware bodem. Voeg het griesmeel toe en laat die al roerend in 6-7 minuten goudbruin worden.
Voeg al roerend de gemalen amandelen, de suiker en de nootmuskaat toe.Voeg al roerend de melk toe. Blijf roeren tot het mengsel dik wordt en niet meer aan de bodem en de randen van de pan blijft zitten.Schep het mengsel op de ingevette plaat en strijk het met de bolle kant van een licht ingevette metalen lepel uit tot een 1 1/4 cm dikke laag.Druk met een mes de zijkanten naar binnen, zodat een grote rechthoek ontstaat. Bestrooi die gelijkmatig met de stukjes
cashewnoot en druk deze er met de palm van de hand zacht in.Laat alles goed afkoelen en snijd de 'lap' in blokjes van 2 1/2 x 2 1/2 cm.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top