Drie kleuren (zomer)sla

  • Montignac, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-03-2000

Een frisse salade die met stukjes ham en kaas aan te vullen is tot een heerlijke snelle maaltijd.

Als fase 2 te gebruiken maar ook fase 1 ,maar dan moet je de honing weglaten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 gram spercibonen,
150 gram bloemkool,
2 dunne preien,
1/2 bosje radijs,
1 rode en 1gele paprika,
1/4 komkommer,
2 teentjes knoflook,
1 stengel bleekselderij,
1/2 bakje tuinkers,
3 eetlepels citroensap,
1 volle eeetlepel honing,
1/2 theelepel worchestersaus,
1/4 theelepel selderijzout,
zout ,
peper,
tijm,
bonenkruid,
3 eetlepels olijfolie(of sesamolie) of zonnebloem,
3 eetlepels azijn
evetueel blokjes magere ham en kaas(20 )

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote zeef,
knoflookpers,
slacouvert,
schaal om de sla in te doen(groot),
pan,
schaar

Voorbereiding

Maak de boontjes schoon en snijd ze in 3 cm lange stukken.
Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in kleine roosjes.
Halveer de preien in de lengte en was ze goed zodat het zand verwijderd is.
Snijd het witte gedeelte in ringen.
Breng 1 liter water met zout aan de kook.
Kook de boontjes voor 4 minuten.
Voeg er de bloemkoolroosjes 2 minuten erbij.
Voeg er de prei toe en kook de groenten nog een minuut.
Doe de groenten over in een grote zeef en spoel ze even af met koud water.
Laat de groenten goed uitlekken.
Was de radijsjes.
Schil de komkommer en snijd het in ringen en de radijsjes ook.
Snijd een stengel bleekseldij in stukken en was deze .
Houd de gesneden radijs,komkommer en bleekselderij apart voor later.
Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes.
Klop een sausje van het citroensap met de honing ,selderijzout,de worchestersaus,peper,tijm,bonenkruid,olijfolie en azijn.
Pelde knoflookteentjes en pers die boven het sausje uit.
Doe de goed uitgelekte groenten en paprika in een grote schaal en schenk het sausje erover.
Even hutselen met een slacouvert.
Laat de groenten een uurtje in de koelkast in het sausje marineren.

Bereidingswijze

Meng de radijs,bleekselderij en de komkommer door de groenten.
Evetueel de blokje magere ham en 20 kaas er door heen roeren.
Was de tuinkers en knip het boven de salade.
Serveer direct.
EET SMAKELIJK!!!!!

Serveertip

Lekker met biefstuk of tartaar,waar champignons en uitje bij gebakken zijn.
Serveer er zilvervliesrijst bij of bruin stokbrood.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

yktje avatar
yktje 29-08-2002

Bedankt voor je heerlijke salade!!!!!!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten