1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Cake
  5. Kwarkcake
  6. Appel-Kwarkcake

Appel-Kwarkcake

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-03-2000

Ingrediënten


2 zoetzure appels* 1 theel. kaneel* 3 eieren* 2 ons kwark* 1 eetlepel citroensap* 1 ons fijne kristalsuiker* 75 gr. zelfrijzend bakmeel* 25 gr. maizena



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bekleed een cakevorm met bakpapier. Beboter het papier met wat gesmolten boter en bestuif het met wat bloem.

Bereidingswijze

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes. Besprenkel de appelpartjes met wat citroensap en strooi er de kaneel over. Verdeel de partjes over de bodem van de cakevorm. Splits de eieren. Klop in een grote kom de eiwitten stijf met de helft van de suiker. Klop de dooiers samen met de rest van de suiker en de kwark schuimig. Schep het kwarkmengsel op het eiwit en spatel het mengsel luchtig door elkaar. Zeef het meel en de maizena erboven en spatel het geheel luchtig door. Schep het beslag op de appelpartjes in de cakevorm. Bak de cake 1 richel onder het midden van een voorverwarmde oven (175 graden) in ca. 1 uur goudbruin en gaar.
Laat de cake iets afkoelen, verwijder de vorm en het bakpapier en laat de cake op een rooster verder afkoelen.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van markla2000


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van markla2000
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top