ijstaart nougat - schuim

  • Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-03-2000

Overheerlijke Nougat-Schuimtaart! Een origineel nagerecht. Let op: na het bereiden moet het geheel nog minimaal 4 uur in de diepvries.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 zakken ( /- 200 gram)mokka schuimkoekjes (Edah), 1/4 liter slagroom, 1 pakje Klop-Klop (2 zakjes), melk, sterke koffie, 1 zakje nougatine-gruis (Baukje), boter.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm (24 cm of een kleiner formaat)

Bereidingswijze

Vet de springvorm in met wat boter. Verkruimel een zak schuimkoekjes en verdeel deze over de bodem. Klop de slagroom. Maak 1 zakje Klop-Klop met melk, de ander met sterke koffie. Nadat je de Klop-Klop apart geklopt hebt, vermeng je dit met de slagroom. Verkruimel de andere zak schuipmjes en meng dit door het mengsel. Voeg hier vervolgens een half zakje nougatine-gruis aan toe. Deze massa op de kruimelbodem scheppen en verdelen. De rest vanm de nougatine-gruis erover strooien. Het geheel in de diepvries plaatsen en minstens 4 uur laten bevriezen.
Voor het opeten moet de ijstaart tenminste een half uur in de koelkast op tempeartuur laten komen. Eet Smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

edenangela avatar
edenangela 14-12-2015

Hoi Monique, ik zou graag bovenstaand recept willen maken maar met welke hoeveelheid melk en koffie meng ik de klopfix

jessy5 avatar
jessy5 26-07-2013

Ik neem je recept meer,lijkt me heerlijk gr.jess

Pioentje avatar
Pioentje 14-02-2013

Beste Monique. Wij hebben de taart al verschillende keren gemaakt en elke keer is het een succes geweest. Niet alleen voor de smaak maar ook omdat het zo makkelijk te maken is. Ik heb het de laatste keer met de kerst klaargemaakt bij een lbuffet. Hier had ik een glas amaretto er doorheen gemengd. Wat erg op prijs gesteld werd !😊

parel62 avatar
parel62 21-04-2012

Ook de witte en roze schuimpjes erg lekker wel wat zoeter. en zelfs met Pasen hebben ze vaker gele. Hier ook favoriet op iedere verjaardag !

adeline43 avatar
adeline43 21-04-2012

mooie afsluiting van een diner, dus neem ik je recept mee. Bedankt, groetjes Adeline

jodex avatar
jodex 20-04-2012

Beste Monique, Bedankt voor dit recept. Heb `t geprobeerd. Kinderen vonden het heerlijk!! Gr, John

anita4 avatar
anita4 20-06-2001

HOI, HEB HET GEMAAKT EN KAN NIET ANDERS ZEGGEN DAN ONZE WELGEMEENDE COMPLIMENTEN! WE HEBBEN WERKELIJK GESMULD! TOT ZIENS! GR. ANITA

anita4 avatar
anita4 11-06-2001

hallo, heeeeerlijk, deze ijstaart gaat beslist niet op onze tafel ontbreken! wij zullen het zeker uitproberen, en kom dan verslag uitbrengen. bedankt en tot ziens! gr. anita

trinnitty avatar
trinnitty 20-03-2001

Ik heb de ijstaart afgelopen weekend gemaakt voor de verjaardag van mijn vriend. De taart was heerlijk en ook makkelijk om te maken. Mijn vriend vond hem zo lekker dat hij zelf het recept ook wou. Groetjes Trinnitty.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten