Tonijntaart
- Frans,
- 30-60 min.
Een heerlijke hartige taart die niet alleen warm heel erg lekker is maar koud ook niet te versmaden is!
Ingrediënten 4 recipe.people
Bladerdeeg of hartige taart deeg, tomaat, 2 blikjes tonijn(naturel), mosterd, provencaalse kruiden, creme fraiche, 1 ei, geraspte kaas (gruyere)en wat pasta zoals maceroniBenodigdheden
Quiche schaal en bakpapierVoorbereiding
Bekleed de schaal met het bakpapier en laat de plakjes deeg ontdooien.
Laat de tonijn uitlekken.
Oven voorverwarmen op 200?
Pasta koken
Bereidingswijze
Leg de ontdooide plakjes deeg zo in de schaal dat het de gehele bodem bedekt, prik met een vork gaatjes in de bodem, smeer een goede schep mosterd uit over de bodem alvorens deze te bedekken met dik gesneden plakken tomaat.
Meng de tonijn samen met de creme fraiche, een eetlepel mosterd,een eetlepel provencaalse kruiden, het ei, de pasta en de helft van de geraspte kaas. Schep dit mengesel over in de schaal bedek het geheel met de overgebleven geraspte kaas en plaats het in de oven.
Laat dit ? 40min. bakken
i.p.v. tonijn kan er zalm in of garnalen
Serveertip
Warm, net uit de oven of koud uit de koelkast, het is allebei lekker