Tonijntaart

  • Frans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-03-2000

Een heerlijke hartige taart die niet alleen warm heel erg lekker is maar koud ook niet te versmaden is!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Bladerdeeg of hartige taart deeg, tomaat, 2 blikjes tonijn(naturel), mosterd, provencaalse kruiden, creme fraiche, 1 ei, geraspte kaas (gruyere)en wat pasta zoals maceroni
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Quiche schaal en bakpapier

Voorbereiding

Bekleed de schaal met het bakpapier en laat de plakjes deeg ontdooien.
Laat de tonijn uitlekken.
Oven voorverwarmen op 200?
Pasta koken

Bereidingswijze

Leg de ontdooide plakjes deeg zo in de schaal dat het de gehele bodem bedekt, prik met een vork gaatjes in de bodem, smeer een goede schep mosterd uit over de bodem alvorens deze te bedekken met dik gesneden plakken tomaat.
Meng de tonijn samen met de creme fraiche, een eetlepel mosterd,een eetlepel provencaalse kruiden, het ei, de pasta en de helft van de geraspte kaas. Schep dit mengesel over in de schaal bedek het geheel met de overgebleven geraspte kaas en plaats het in de oven.
Laat dit ? 40min. bakken

i.p.v. tonijn kan er zalm in of garnalen

Serveertip

Warm, net uit de oven of koud uit de koelkast, het is allebei lekker

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

lapaulina avatar
lapaulina 20-02-2009

Hallo,gisteravond de taart gemaakt,met de "franse" slag want hoeveelheden stonden er niet echt bij.Maar het is toch goed gelukt en vooral mijn 2 tieners hebben er echt van gesmuld!Groetjes Pauline

zinzerella avatar
zinzerella 27-08-2002

Ook wij zijn helemaal gek van tonijn,dus ik ga hem snel uitproberen!Groetjes Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten