Italiaanse Ketjapschotel

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Heerlijke, voedzame maaltijd

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Pasta, olijfolie, ketjap of sojasaus, rode pesto uit een potje, 2 winterpenen,
1 broccoli, 250 g runder- of lamsgehakt, zwarte peper en geraspte kaas
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd 2 (winter)penen schoon in blokjes.
Snijd broccoli kaal in kleine stronkjes.

Bereidingswijze

Zet een pan met een doorsnede van 20 cm met water op het hoogste vuur. Doe er 3 drupjes olijfolie bij het water. Het water kookt; doe de peen en de broccoli erin. Zet een vleespan met het gehakt goed verdeeld erin op het laagste vuur. Roer af en toe. Zet het gehakt op half vuur en bak het grijzig. Zet dan het vuur weer op z'n laagst. Giet de peen en broccoli af en laat ze staan. Doe de pasta in het kokende water. Zet het gehakt hoog en giet er een eetl. ketjap in. Roerbak in 5 min. het gehakt bruin. Pas op met aanbranden!

Serveertip

De pasta kun je afmaken door er een eetl. rode pesto doorheen te roeren. Strooi er evt. wat geraspte kaas op. Dien het gescheiden op.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

warbout_s avatar
warbout_s

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten