Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Engelse keuken
  5. Fish And Chips

Fish And Chips

Door: dannie

  • Engels Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-09-1998

Ingrediënten 2 personen


4 grote aardappels, 3 eetlepels olie, circa 300 gram kabeljauwfilet (vers of uit de diepvries), 3 eetlepels bloem, zout en versgemalen peper, 2 eieren, 6 eetlepels broodkruim of panermeel, olie om te bakken, 2 eetlepels maynonasie, 2 eetlepels piccaliliy, tomatenketchup



Makkelijk klaar te maken

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bosrtel de aardappelen met de schil zorgvuldig schoon onder de kraan en snijd ze in de lengte in 6 tot 8 parten. Doe de aardappelparten in een kom en gier er olie over. Meng goed met de hand, zodat de aardappelparten rondom met olie zijn bedekt. Snij de ontdooide kabeljauw in sticks van circa 8 cm lang en 3 cm breed. Schep de bloem in een diep bord en roer er wat zout en peper door. Klop de eieren los in een kom. Schep het broodklruim of het paneermeel in een diep bord. Haal de vissticks eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het broodkruim of het paneermeel. Druk het paneerlaagje stevig aan.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Bekleed de bakplat met bakpapier en leg de aardappelparten naast elkaar op de bakplaat. Schuif ze 15 minuten in de voorverwarmde oven, keer ze halverweg de tijd om en bestrooi ze met wat peper en zout. Verhit intussen een laagje van een paar centimeter olie in de wok of de Koekenpan en bak de gepaneerde vissticks zonodig in twee porties, in circa twee minuten per kant goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Roer voor de suas de maynaise en de piccaliliy door elkaar en zet de ketchup op tafel. Traditioneel bij dit gercht zijn doperwtjes die worden gestoofd met een gefruit uitje.

Serveertip

Sla is ook lekker



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dannie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top