Knoflooksaus, scorthalia

  • Grieks, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 20-03-2000

Griekse knoflooksaus

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
half oud wit brood zonder korst (vers brood is hiervoor niet geschikt), 5 teentjes knoflook (of meer voor echte knoflook liefhebbers), zout, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels azijn.
Of 500 gr. gekookte aardappelen, liefst in de schil gekookt.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
blender

Voorbereiding

Bakaliaros met skordalia

Bereidingswijze

Het in water geweekte wit-brood in blender doen, wat zout toevoegen, de fijngeknepen knoflookteentjes toevoegen en de azijn. Blenderen en langzaam de olijfolie toevoegen. Is de saus te dun, dan wat (ongeweekte) stukjes oud brood geleidelijk toevoegen tot de gewenste dikte verkregen is. (De saus moet de ongeveer de dikte van puree hebben)

Met aardappelen:
De aardappelen in de schil koken, af laten koelen en van schil ontdoen en met uitgeperste teentjes knoflook, een klein beetje water en de azijn
pureren in de blender en gedurende het pureren de olie met heel kleine scheutjes toevoegen tot alles een smeuig geheel is.

Serveertip

Deze saus wordt gegeten bij kabeljauw-croquetten (Bacaliaros), kleine gebakken visjes (gavros) en bij plakken gekookte biet.

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 02-07-2006

Meegenomen, veel knofliefhebbers hier!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten