Loempia

  • Chinees, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-03-2000

Chinese loempia's met een Vietnamees velletje

Deel dit recept

Ingrediënten
1 enkele kipfilet, 1 varkensfiletlapje, in reepjes gesneden, 50 g schouderham, in reepjes, 1/4 spitskool in reepjes, 11/2 ons tauge, wit van 1 prei, fijngesneden, 1/2 blikje bamboe, 2 eetl gesnipperd selderijblad, zout, peper, 1 t knoflook, djahe en vetsin.Ik had loempiavellen gekocht bij de toko en dat bleken van die dunne velletjes voor Vietnamese loempiaatjes te zijn. Ging prima overigens en waarschijnlijk minder vet.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kip en varkensvlees bakken met peper en zout. Uit de pan halen. Roerbakken kool, prei en tauge. Bamboe en ham toevoegen, alsmede djahe, knoflook en vetsin en als laatste het selderijblad. Vulling in de loempiavellen rollen. Op de verpakking staat hoe je ze moet vouwen. Ca. 4 min. in de frituur op 190C.

Serveertip

Lekker in combinatie met pittige tomatensoep en bij de loempia's chilisaus, satehsaus of gewoon wat ketjap.
Voor extra vulling: garnaaltjes, reepjes paprika, reepjes omelet of gebakken champignons.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wleushuis avatar
wleushuis 17-05-2000

Hartstikke bedankt, ik ga ze zeker uitproberen! Ik heb het recept van de saus nog niet, maar die ga ik zeker nog eens krijgen..! Werner

wleushuis avatar
wleushuis 17-05-2000

Hartstikke bedankt, ik ga ze zeker uitproberen! Ik heb het recept van de saus nog niet, maar die ga ik zeker nog eens krijgen..! Werner

karinjacobs avatar
karinjacobs 21-03-2000

Hoi Harmony. Bedankt voor je recept voor loempias. Kan ik het deze week meteen uitproberen. Jij had de loempiavellen bij de Toko gehaald, ik heb ze bij de Edah gehaald,zijn ook van die hele dunne vellen. Groetjes Karin.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten