1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Loempia
  6. Loempia

Loempia

Door: harmony

  • Chinees, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-03-2000

Ingrediënten


1 enkele kipfilet, 1 varkensfiletlapje, in reepjes gesneden, 50 g schouderham, in reepjes, 1/4 spitskool in reepjes, 11/2 ons tauge, wit van 1 prei, fijngesneden, 1/2 blikje bamboe, 2 eetl gesnipperd selderijblad, zout, peper, 1 t knoflook, djahe en vetsin.Ik had loempiavellen gekocht bij de toko en dat bleken van die dunne velletjes voor Vietnamese loempiaatjes te zijn. Ging prima overigens en waarschijnlijk minder vet.



Chinese loempia's met een Vietnamees velletje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kip en varkensvlees bakken met peper en zout. Uit de pan halen. Roerbakken kool, prei en tauge. Bamboe en ham toevoegen, alsmede djahe, knoflook en vetsin en als laatste het selderijblad. Vulling in de loempiavellen rollen. Op de verpakking staat hoe je ze moet vouwen. Ca. 4 min. in de frituur op 190C.

Serveertip

Lekker in combinatie met pittige tomatensoep en bij de loempia's chilisaus, satehsaus of gewoon wat ketjap.
Voor extra vulling: garnaaltjes, reepjes paprika, reepjes omelet of gebakken champignons.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harmony
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top