1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Spaanse Kip

Spaanse Kip

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-03-2000

Ingrediënten 4 personen


500 gram kipfilet
4 uien
1 bakje champignons
250 ml. koffiemelk
500 ml. water
6 eetlepels bloem
boter
3 theelepels sambal
6 eetlepels ketchup
6 eetlepels bruine suiker
12 eetlepls ketjap
6 eetlepels paprikapoeder



Kip in een pittig/zoete saus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze in de boter lichtbruin.
Snijd de uien klein en de champignons in plakjes.
Als de kipfilet lichtbruin is, haal je deze uit de pan en bak je de uien en de champignons.
In een andere pan maak je een saus van het water met de sambal, ketchup, bruine suiker, ketjap en paprikapoeder.
Doe hier de bloem en de koffiemelk bij.
Als de uien en champignons klaar zijn, voeg je het vlees hier weer bij.
Doe de saus hierbij en laat dit alles 20 minuten sudderen.

Serveertip

Serveren met witte rijst en een lekkere salade.

Eet smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paulien_e


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paulien_e
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top