1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Meringue
  6. Peer Met Meringue

Peer Met Meringue

  • Internationaal, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-03-2000

Ingrediënten 4 personen


boter voor het invetten
4 grote stevige, rijpe peren
1 citroen
4 dl rode wijn
250 g tafelsuiker
? kaneelstokje of ? tl kaneel
2 eiwitten van grote eieren
? tl natuurlijk vanille-extract
25 g geschaafde amandelen
2 el poedersuiker



Kruidig gepocheerde peren met een vederlichte vulling van vanilemeringue en een heerlijke rode wijnsaus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 C. Beboter lichtjes een ondiepe ovenvaste schaal die precies groot genoeg is om 8 hale peren nasst elkaar te leggen. Pers de citroen uit, schenk het sap in een pan en met deksel, groot genoeg om de halve peren naast elkaar in te leggen. Voeg de rode wijn met 6 el tafelsuiker en de kaneel aan het citroensap in de pan toe. Breng alles aan de kook en laat het mengsel zachtjes doorkoken. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Leg de halve peren in de wijnsiroop en pocheer ze 10 min tot ze zacht zijn. Bedruip ze tijdens het pocheren af en toe met de wijnsiroop. Maak intussen de meringue. Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom en klop ze enigszins stijf maar niet droog ( dit gaat het makkelijkst met een mixer). Klop er lepel voor lepel de resterende suiker door en klop het eiwt na iedere schep weer zorgvuldig door. Voeg vervolgens de vanille toe en klop de meringue stijf en glanzend. Neem de peerhelften met een schuimspaan uit de pan, zodat het wijn-citroenmengsel in de pan achterblijft. Leg de peerhelften met de bolle kant naar beneden in de ovenvaste schaal. Schep de meringue in de holte, strooi de amandelen erover en zeef er tot slot de poedersuiker over. Zet de peren met de meringue ca. 5 min in de oven tot de meringue lichtbruin is. Kook intussen het pocheervocht op matig vuur in tot het een dikke siroop geworden is. Verwijder evt. het kaneelstokje en schenk de saus in een karaf. Neem de peren voorzichtig uit de oven, zodat de meringue er niet af valt en serveer ze met de wijnsaus.

Serveertip


In plaats van peren kunnen ook stevige appels, perziken of plakken ananas gebruikt worden en de wijn kan evt. vervangen worden door water.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van knabbel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van knabbel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top