1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Meloensalade Met Komkommer En Radijs

Meloensalade Met Komkommer En Radijs

Door: knabbel

  • Internationaal, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-03-2000

Ingrediënten 4 personen


500 g water- of honeydew meloen
100 g komkommer
zout
olijfolie om te bakken
25 g geschaafde amandelen
100 g tauge
150 g radijsjes
4 bosuitjes
50 g waterkers

voor de dressing:
1,5 el heldere honing
3 el walnotenolie
1 el appelazijn
zwarte peper



Een verrukkelijke combinatie van fruit, groenten en amandelen met een honingdressing.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwijder het zaad uit de meloen en snijd het vruchtvlees in stukjes. Was en droog de komkommer en snijd hem klein. Doe meloen en komkommer in een vergiet, bestrooi ze met zout, leg er een bord op en laat ze uitlekken. Verhit wat olie in een koekenpan, bak hierin de amandelen bruin en laat ze op keukenpapier uitlekken. Was de tauge en laat hem goed uitlekken. Maak de radijsjes en bosuitjes schoon. Snijd de radijsjes in vieren en de bosui in ringetjes. Schep de tauge, radijs en bosui in een slakom door. Klop de ingredienten voor de dressing in een kommetje door elkaar en schenk de dressing over de salade. Maak de waterkers schoon en leg deze in een ondiepe schaal. Doe de meloen en de komkommer bij de tauge en schep de salade voorzichtig door. Verdeel de salade over de waterkers en bestrooi hem met geroosterde amandelen.

Serveertip

Deze salade past heel goed bij vleeswaren, herookt vlees of kip.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van knabbel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top