Sauerkraut Mit Bratwurst

  • Duits, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Sauerkraut Mit Bratwurst

    Sauerkraut Mit Bratwurst

    Sauerkraut Mit Bratwurst

zuurkool met braadworst specialiteit uit duitsland

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 ui 50 gr.boter 500gr.zuurkool 1 dl. vleesbouillon 1 dl. niet te droge wijn 4 braadworsten van 100 gr. 1 stokbrood
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 589,88 kcal
Koolhydraten 38,34 g
Eiwitten 26,74 g
Vetten 32,54 g
Benodigdheden
braadpan

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Smelt 25 g boter in een braadpan en fruit de ui zachtjes glazig. Giet de zuurkool af en schep de kool door de ui. Voeg de bouillon en de wijn toe. Prik de braadworsten hier en daar in en leg ze op de zuurkool. Smoor de zuurkool in ca. 30 miuten afgedekt zachtjes gaar. Neem na ca.15 minuten de braadworsten uit de pan. Verhit de rest van de boter in een koekepan en bak de braadworsten rondom bruin. Snijd het stokbrood in 4 stukken en snijd ze open.

Serveertip

Verdeel de zuurkool over het stokbrood en leg de braadworsten erop.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bimmel avatar

Doorsturen

Home Recepten