Sauerkraut Mit Bratwurst
- Duits, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
zuurkool met braadworst specialiteit uit duitsland
Ingrediënten 4 recipe.people
1 ui 50 gr.boter 500gr.zuurkool 1 dl. vleesbouillon 1 dl. niet te droge wijn 4 braadworsten van 100 gr. 1 stokbroodVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 589,88 kcal |
Koolhydraten | 38,34 g |
Eiwitten | 26,74 g |
Vetten | 32,54 g |
Benodigdheden
braadpanBereidingswijze
Pel en snipper de ui. Smelt 25 g boter in een braadpan en fruit de ui zachtjes glazig. Giet de zuurkool af en schep de kool door de ui. Voeg de bouillon en de wijn toe. Prik de braadworsten hier en daar in en leg ze op de zuurkool. Smoor de zuurkool in ca. 30 miuten afgedekt zachtjes gaar. Neem na ca.15 minuten de braadworsten uit de pan. Verhit de rest van de boter in een koekepan en bak de braadworsten rondom bruin. Snijd het stokbrood in 4 stukken en snijd ze open.
Serveertip
Verdeel de zuurkool over het stokbrood en leg de braadworsten erop.