1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. Rijst Met Kersen

Rijst Met Kersen

  • Goedkoop en snel, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-03-2000

Ingrediënten 4 personen


125 gr rijst, 5 dl melk, 100 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 pot kersen ca 400 gr,1 tl maiszetmeel, 1 tl kirsch


Verder heb je nodig


Stoommachine


Rijst met kersen (gestoomd)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De rijst mengen met de warme melk, de helft van de suiker en de vanille suiker. In de rijstkom gaarstomen in ongeveer 30 minuten.
Ondertussen de kersen laten uitlekken en het sap opvangen. De helft van de kersensap met de rest van de suiker onder voortdurend roeren in een pannetje aan de kook brengen.
Maak het maiszetmeel aan met de kirsch en bind hiermee het sap. De saus ongeveer 3 minuten zachtjes laten koken.
Roer de uitgelekte kersen door de saus en laat het kersenmengsel afkoelen.
Vul de schaaltjes laag om laag met rijstevla en kersen en laat deze in de koelkast koud worden.

Serveertip

Leg een paar kersen opzij om er mee te garneren. Je kunt er ook nog een toefje slagroom opspuiten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vlindertje


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vlindertje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top