1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. Loempia
  5. Loempia

Loempia

Door: mariavam

  • Surinaams,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-03-2000

Ingrediënten 10 personen



een halve witte kool, 250 gram fijngesneden snijbonen, 250 gram tauge, 1 blok tahoe, 400 gram kipfilet, 1 fijngesneden ui, 1/2 fijngesneden Spaanse peper, 6 eieren, 1 pakje maizena, 250 gram bloem, 3 glazen water, olie, zout, 1 bouillonblokje, 1 tl tomatenpuree, zwarte peper


Verder heb je nodig


Grote braadpan of wok, koekenpan, frituurpan


Lekker als voorgerecht, tussengerecht of hoofdgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vulling:
De fijngesneden kool en bonen 5 minuten in water koken. Laten uitlekken in vergiet. De tahoe in blokjes snijden en bakken in olie of boter. Wat olie verhitten en de ui en Spaanse peper hierin fruiten. Vlees erbij met een bouillonblokje, zwarte peper en tomatenpuree. Daarna de groenten en de tahoe erbij doen en het geheel 10 minuten laten bakken. Zout naar smaak. Laten afkoelen.

Beslag:
De eieren flink klutsen en daarna de bloem en de maizena toevoegen en alles goed mengen. Ook het water toevoegen en erdoor mengen. Daarna het zout en de olie toevoegen. Wat olie verhitten en hierin kleine pannenkoekjes bakken. Wanneer het deeg scheurt nog wat olie toevoegen aan het beslag. (Je kunt natuurlijk ook kant en klare loempiavellen uit de toko gebruiken).

Bereidingswijze

Wat vulling op de pannenkoekjes scheppen en deze dichtplakken. Hiervoor van bloem met wat water een soort lijm maken. Daarna frituren.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariavam
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top