1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. champignonsoep

champignonsoep

Door: maria_reijerse

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-03-2000

Ingrediënten 4 personen


60 gr. boter*2 sjalotjesfijngesneden*300 gr. champignons, fijngesneden* theel.thijm* l. kippenbouillon* 2 dl. melk*200 gr. champignons in plakjes*2 dl. slagroom*zout*peper*2 eetl.fijngesneden peterselie



Heerlijke romige soep.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

30 gr. boter smelten en sjalotjes 5 min. zachtjes bakken. Fijngesneden champignons op hhog vuur 5 min. meebakken. Bouillon,thijm en melk toevoegen 15 min. laten koken. Intussen de rest van de boter smelten en de plakjes champignons laten bakken. Soep pureren, 2 dl. slagroom en gebakken plakjes champignons erdoor roeren. Soep op smaak brengen met zout en peper. Vlak voor opdienen de peterselie erover strooien



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maria_reijerse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top