1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Tomatensoep
  6. Chinese Tomatensoep

Chinese Tomatensoep

  • Chinees, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-03-2000

Ingrediënten 4 personen


3 eetlepels boter
1 middelgrote zeer fijn gesnipperde ui
1 prei
1 stukje gemberwortel
1 blikje tomatenpuree
2 eetlepels citroensap of azijn
1 eetlepel suiker
1 eetlepel soja
peper
? theelepel koriander
flinke mespunt komijnpoeder
1 teentje knoflook
2 tabletten of 4 blokjes vlees- of kippenbouillon
40 gram bloem
? dl. koffiemelk of room
50-100 gram zeer fijn gesnipperde achterham
Ve-Tsin
zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de boter in een koekenpan en laat daarin de ui op de laag gedraaide vlam of plaat glazig worden.
Snijdt de prei in dunne ringen en fruit ze met de ui mee.
Snipper de gember zo fijn mogelijk en doe de snippers in de pan met de tomatenpuree, azijn, suiker, soja, peper, koriander, komijnpoeder en knoflook.
Verwarm het geheel 3-5 minuten, onder geregeld omscheppen.
Breng de inhoud van de koekenpan over in de soeppan.
Laat de bouillon langzaam aan de kook komen.
Maak van de bloem met de melk of room en 2 dl. water een glad papje, roer dit goed kloppende in de bijna kokende bouillon.
Laat de bouillon even koken, zodat de bloem goed gaar wordt.
Voeg de ham aan de soep toe, laat deze niet meer koken.

Proef en voeg naar smaak Ve-Tsin, soja, azijn, suiker of zout toe.
Dien deze zoetzure soep op met wat fijngehakte peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van buster3


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van buster3
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top