Knoflooksoep met Wijn

  • Vegetarisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-03-2000

Een heerlijke gebonden knoflooksoep met superveel knoflook!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui
1 bol knoflook
olie
2 el bloem
1 liter groentebouillon of een halve liter groentebouillon en een halve liter melk,
1 dl droge witte wijn
125 ml creme fraiche
(1 el tijm)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 861,39 kcal
Koolhydraten 49,56 g
Eiwitten 22,83 g
Vetten 55,03 g
Benodigdheden

Bereidingswijze

Pel de ui en knoflooktenen, snijd de ui in stukjes. Verhit de olie, bak de ui en geperste knoflook. Laat dit op een zacht vuurtje glazig worden (niet te hard bakken, anders worden ze bitter!) Voeg de bloem toe, goed roeren. Voeg dan de bouillon of melk toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de wijn, creme fraiche en tijm toe en laat de soep 15 min. zachtjes trekken.
NB De soep wordt wat romiger/voller als je half water en half melk gebruikt! (Ik vind dit zelf veel lekkerder.)

Serveertip

lekker met boerenbrood met kaas

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

flopzi avatar
flopzi 14-03-2014

Hoi Carodun, Heb vanavond gesmuld van deze heerlijke soep. Heb half bouillon/half melk gedaan en met brood en oude kaas erbij. Heerlijk! dankjewel, Floor

arc-en-ciel avatar
arc-en-ciel 30-05-2002

Dit lijkt me heerlijk, ik ben een echte knoflookfan,

estherv2000 avatar
estherv2000 03-10-2000

Het was heerlijk, hier hou ik wel van!!

poekiesas avatar
poekiesas 21-09-2000

Lekkere soep en ook nog snel klaar. Nu alleen nog een passend vegetarisch hoofdgerecht en ik ben klaar voor mijn veggies-vrienden. Bedankt...

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten