Knoflooksoep met Wijn
- Vegetarisch, Soep
- 20-30 min.
- Geplaatst op 18-03-2000
Een heerlijke gebonden knoflooksoep met superveel knoflook!
Ingrediënten 4 personen
1 ui1 bol knoflook
olie
2 el bloem
1 liter groentebouillon of een halve liter groentebouillon en een halve liter melk,
1 dl droge witte wijn
125 ml creme fraiche
(1 el tijm)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 861,39 kcal |
Koolhydraten | 49,56 g |
Eiwitten | 22,83 g |
Vetten | 55,03 g |
Benodigdheden
Bereidingswijze
Pel de ui en knoflooktenen, snijd de ui in stukjes. Verhit de olie, bak de ui en geperste knoflook. Laat dit op een zacht vuurtje glazig worden (niet te hard bakken, anders worden ze bitter!) Voeg de bloem toe, goed roeren. Voeg dan de bouillon of melk toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de wijn, creme fraiche en tijm toe en laat de soep 15 min. zachtjes trekken.
NB De soep wordt wat romiger/voller als je half water en half melk gebruikt! (Ik vind dit zelf veel lekkerder.)
Serveertip
lekker met boerenbrood met kaas
Laatste reacties
Hoi Carodun, Heb vanavond gesmuld van deze heerlijke soep. Heb half bouillon/half melk gedaan en met brood en oude kaas erbij. Heerlijk! dankjewel, Floor
Dit lijkt me heerlijk, ik ben een echte knoflookfan,
Het was heerlijk, hier hou ik wel van!!
Lekkere soep en ook nog snel klaar. Nu alleen nog een passend vegetarisch hoofdgerecht en ik ben klaar voor mijn veggies-vrienden. Bedankt...