ananaskoekjes
- Nederlands, Banket
- 30-60 min.
- Geplaatst op 18-03-2000
Ingrediënten
150 gr boter250 gr. bruine basterdsuiker
2 eieren
2 theelepels vanille essance
250 gr tarwebloem
3 theelepels bakpoeder
1 theelepel zout
2 theelepels rijsmiddel natriumbicarbonaat
150 gr. ananas uitgelekt en in blokjes gesneden.
Benodigdheden
oven bakblikBereidingswijze
Roer de boter met de helft van de basterd suiker in een grote kom, klop de resterende suiker en 1 ei er door. Blijf met de mixer nog 20 seconden kloppen.
Klop er de resterende ei en de vanille essance door.
Zeef de bloem het bakpoeder het natriumbicarbonaat en het zout over het botermengsel. Roer tot alles goed is vermengd.
Roer de ananas erdoor.
Schep het deeg met behulp van een lepel op de bakplaat. Die niet ingevet zijn. Zet de koekjes voor 8-10 min. in de voorverwarmde oven.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Laatste reacties
Ik heb het dus uitgeprobeerd. Alles is aan elkaar gebakken. Maar ze zijn toch wel lekker. Apart. Elien
Dit recept heb ik meegenomen. Ik ga ik binnenkort maken. Ik meld je wel wat we ervan vonden. Elien