Muffins Met Zemelen

  • Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-03-2000

Deel dit recept

Ingrediënten
200 gr. ontbijt granen zemelen uit een pak
1/4 l. melk
2 eieren gescheiden in dooiers en witten
125 gr zachtgeroerde boter
75 gr. bruine basterd suiker
1 eetl. honing
175 gr. tarwebloem gezeefd
1 eetl. bakpoeder
1 theelepel zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven
muffin vormpjes

Bereidingswijze

Week de ontbijt granen 1 uur in de melk.
Verwarm de oven op 200 gr.
roer de eidooiers los in een kleine kom.
Roer de boter en de suiker tot een luchtig mengsel.
Roer hier de honing en de eidooiers door roer het geweekte ontbijtgraan door.
Zeef de bloem met het bakpoeder, en het zout en meng door het boter mengsel.
Roer niet te lang en spatel er het stijfgeklopte eiwit door.
Vul de ingevete vormpjes voor 3/4 met het beslag.
En zet ze in de voorverwarmde oven voor 20- 25 min.
Laat de muffins afkoelen buiten de oven en stort ze na een paar minuten op een rooster.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten