1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Montignac keuken
  5. Maaltijdsalade

Maaltijdsalade

Door: yvonne_n

  • Montignac, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-03-2000

Ingrediënten 4 personen


Per persoon 2 ons groenten bijvoorbeeld:
Rauwe groenten:
komkommer, ui, parika, zure uitjes (eventueel gezoet met een beetje zoetstof)
Groenten om te blancheren:
champignons, bloemkool, broccoli, boontjes
ca: 4 ons komijnekaas (of andere) 20 in blokjes.
Voor de saus:
mayonaise (zonder suiker), appelazijn, zoetstof, gedroogde dragon en gedroogde kervel.
Eventueel bouillon(poeder)


Verder heb je nodig


Plank, mes, pan, vergiet


Een salade die past binnen de methode Montignac.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de ingredienten in blokjes.
Snij de kaas in blokjes.
Doe de (appel)azijn in een kom, doe er een paar druppels zoetstof bij. Proef of het "zoet" genoeg is. Roer er de mayonaise en de kruiden door.
Het wordt nog lekkerder met een beetje zure room.

Bereidingswijze

Doe de rauwe ingredienten in een kom. Blancheer de champignons ca. 25 seconden uitlaten lekken en toevoegen aan de rauwe groenten. Doe dat ook met de andere groenten. Voeg ook de blokjes kaas toe. Vermeng de saus nog door de warme groenten.

Deze maaltijdsalade past ook in een koolhydraatmaaltijd als je de kaas en mayonaisesaus weglaat. De dressing summer kan dan gebruikt worden.

Serveertip

Doe de salade eens in een grote glazen bokaal.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yvonne_n
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top