Spruitjes in mosterd-roomsaus

  • Buffet
  • 0-10 min.

Onderdeel Hollandse rijsttafel

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gr (liefst kleine) spruitjes - 2 kleine uien of sjalotjes - 30 gr boter - 2 el bloem - 1 el tomatenketchup - 1 dl witte wijn - 1 dl bouillon - 2 el Zaanse mosterd - 1 dl koffieroom - peper uit de molen - paprikapoeder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De spruitjes schoonmaken, inkruisen bij het voetje en in weinig water 15 min. koken. Ondertussen de gesneden uitjes in de boter fruiten. De bloem erover strooien en met de tomatenketchup erdoor roeren. Even laten pruttelen en in gedeelten de wijn en de bouillon erbij roeren. De mosterd en de koffieroom met wat saus losroeren en bij de saus roeren. De saus op smaak brengen met peper en paprikapoeder. De spruitjes afgieten en door de saus scheppen. Alles nog even doorwarmen, maar niet meer echt laten koken.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten