Gemberkoekje

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-03-2000

ong. 48 stuks

Deel dit recept

Ingrediënten
200 gr. suiker
200 gr. boter
1 ei
3 eetlepels keukenstroop
250 gr. tarwebloem
3 th lepels. bakpoeder
2 th.lepels kaneel
1/2 th. lepel zout
wat extra suiker.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven
Bakblik

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 190 gr.
Vet de bakblikken in en bestrooi ze met wat bloem.
Roer de boter met de suiker in een grrote kom luchtig. Klop het ei erdoor en daarna de stroop.
Zeef de resterende ingredienten in een aparte kom.
Meng dit in portie's door het botermengsel, kneed het deeg goed door.
Rol balletjes ter grote van een walnoot van het deeg.
Mocht het deeg iets te kruimelig wezen zet het dan eerst even in de koelkast.
Haal de balletjes door de suiker leg ze op de bakplaat en druk ze niet plat. Zet de koekjes 10 -12 min. in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes op een rooster afkoelen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten