1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. schapenkaas met cranberry-jam

schapenkaas met cranberry-jam

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-03-2000

Ingrediënten 8 personen


500 gr cranberries, 600 gr suiker, sap van 1 citroen, een mooi stuk zo oud mogelijke Texelse schapenkaas


Verder heb je nodig


2 jampotjes, schoongemaakt en op een theedoek gedroogd


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Een paar dagen van tevoren: schep de cranberries in een pan, schenk er 1 dl water bij en kook ze stuk. Roer de suiker erbij en voeg 1 el citroensap toe en breng het geheel aan de kook. Kook de jam zo zachtjes 20 minuten door, tot dat een druppel ervan op het schoteltje stijf wordt. Vul de potjes met de jam. Draai de deksels erop en laat de jam afkoelen.

Bereidingswijze

Zet de kaas met een goed kaasmes erbij op tafel. Zet in een mooie pot de jam erbij. Iedereen krijgt een punt kaas en een schep jam.

Serveertip

Voor kinderen: jonge maaslander in combinatie met aardbeienjam.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_pinkster


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_pinkster
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top