Zuurkool Met Appel En Rozijnen
- Kinderkeuken, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 16-03-2000
Zo lust ik het wel!
Voor alle kinderen die geen spruitjes lusten.
Ingrediënten 4 personen
400 gr.zuurkool2 goutreinetten
1 uitje
4 eetl.rozijnen
aardappelpuree 4 pers.(vers of neem instant)
100 gr.spekblokjes
1 eetl.honing
2 eetl.boter
1 dl.slagroom
peper en zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 444,03 kcal |
Koolhydraten | 42,18 g |
Eiwitten | 9,22 g |
Vetten | 24,83 g |
Bereidingswijze
Schil de appels,snij ze in blokjes en snipper het uitje.
Bak het spek krokant aan in de boter.
Smoor uitjes en appels mee tot ze glazig zijn.
Roer dan de zuurkool erdoor en voeg honing,slagroom en smaak peper en zout toe.
doe een deksel op de pan en laat in /- 15 minuten gaarstoven.
Serveertip
Serveer met gebakken braadworstjes en aardappelpuree.
Een blik ananaspartjes smaakt het nog exotischer.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties