Zuurkool Met Appel En Rozijnen

  • Kinderkeuken, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 16-03-2000

Zo lust ik het wel!
Voor alle kinderen die geen spruitjes lusten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr.zuurkool
2 goutreinetten
1 uitje
4 eetl.rozijnen
aardappelpuree 4 pers.(vers of neem instant)
100 gr.spekblokjes
1 eetl.honing
2 eetl.boter
1 dl.slagroom
peper en zout

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 444,03 kcal
Koolhydraten 42,18 g
Eiwitten 9,22 g
Vetten 24,83 g

Bereidingswijze

Schil de appels,snij ze in blokjes en snipper het uitje.
Bak het spek krokant aan in de boter.
Smoor uitjes en appels mee tot ze glazig zijn.
Roer dan de zuurkool erdoor en voeg honing,slagroom en smaak peper en zout toe.
doe een deksel op de pan en laat in /- 15 minuten gaarstoven.

Serveertip

Serveer met gebakken braadworstjes en aardappelpuree.
Een blik ananaspartjes smaakt het nog exotischer.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten