1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Yu-Ch'Ih-T'Ang

Yu-Ch'Ih-T'Ang

  • Chinees, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 16-03-2000

Ingrediënten 4 personen


50 gr gedroogde haaievinnen
250 gr kippepoelet
2 theelepels zout
stukje foelie
mespunt tijm
takje peterselie en selderijgroen
2 fijngesneden teentjes knoflook
1 eetlepel slaolie
50 gr ham in 2 plakken
1 ei
versgemalen peper



(Haaievinnesoep)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Zet een avond tevoren de haaievinnen in koud water en laat ze circa 8 uur weken.
- Kook ze de volgende morgen 1 1/2 uur in vers water.
- Spoel ze daarna af en zet ze weg.
- Zet in een andere pan 1 liter water met het poelet, zout, foelie, tijm, peterselie en selderijgroen op.
- Laat de bouillon ook 1 1/2 uur koken, zeef deze daarna en zet het kippevlees even weg.
- Kook de afgespoelde haaievinnen nu in de kippebouillon in 1 uur gaar.
- Fruit intussen de knoflook in de olie goudgeel en laat die op een zeef uitlekken.
- Snijd het kippevlees en de ham in luciferdunne reepjes van 3-4 cm.
- Klop het ei los.
- Breng, als de haaievinnen gaar zijn, de bouillon nog even goed aan de kook, hang op de pan een zeef en wrijf daar het ei door.
- Maak de soep af met de knoflook, hem, kip, zout en peper.
- Dien de soep op in porseleinen soepkommen.
- Als u geen haaievinnen kunt krijgen, gebruik dan een ei extra en bind de soep dan met aangemaakt aardappelmeel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top