50 gr gedroogde haaievinnen
250 gr kippepoelet
2 theelepels zout
stukje foelie
mespunt tijm
takje peterselie en selderijgroen
2 fijngesneden teentjes knoflook
1 eetlepel slaolie
50 gr ham in 2 plakken
1 ei
versgemalen peper
(Haaievinnesoep)
- Zet een avond tevoren de haaievinnen in koud water en laat ze circa 8 uur weken.
- Kook ze de volgende morgen 1 1/2 uur in vers water.
- Spoel ze daarna af en zet ze weg.
- Zet in een andere pan 1 liter water met het poelet, zout, foelie, tijm, peterselie en selderijgroen op.
- Laat de bouillon ook 1 1/2 uur koken, zeef deze daarna en zet het kippevlees even weg.
- Kook de afgespoelde haaievinnen nu in de kippebouillon in 1 uur gaar.
- Fruit intussen de knoflook in de olie goudgeel en laat die op een zeef uitlekken.
- Snijd het kippevlees en de ham in luciferdunne reepjes van 3-4 cm.
- Klop het ei los.
- Breng, als de haaievinnen gaar zijn, de bouillon nog even goed aan de kook, hang op de pan een zeef en wrijf daar het ei door.
- Maak de soep af met de knoflook, hem, kip, zout en peper.
- Dien de soep op in porseleinen soepkommen.
- Als u geen haaievinnen kunt krijgen, gebruik dan een ei extra en bind de soep dan met aangemaakt aardappelmeel.