Okonomiyaki.

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 16-03-2000
  • Okonomiyaki.

    Okonomiyaki.

    Okonomiyaki.

(Japanse plaattaart)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
frituurolie
1/2 eidooier
165 gr bloem
2 1/4 dl visbouillon
1/2 ei
1 eetlepel geraspte Yam aardappel*
1/2 eetlepel olie
4 gepelde Chinese garnalen
80 gr inktvisringen
4 St.Jacobsschelpen in plakjes
200 gr spitskool in luciferdunne reepjes
5 gr rode Japanse gember (beni sho ga)*
100 gr flinterdun gesneden rauw ontbijtspek
4 kwarteleieren
1 flesje tongatsu saus*
mayonaise
aonori (gedroogd zeewier)*
extra nodig: 4 kleine anti-aanbakpannetjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

- Okonomiyaki is een traditioneel Japans gerecht. Een soort taart die op de teppan =plaat (of in een koekepannetje) wordt gebakken, gemaakt van een beslag met allerlei vissoorten erin en daarop St. Jacobsschelpen, spek en kwartelei. De Okonomiyaki-taart wordt aan twee kanten gebakken en op het laatst bestreken met tongatsu saus en gegarneerd met mayonaise en zeewier. Lekker bij de Okonomiyaki-taart zijn Yaki Soba (Gebakken noedels) met kool, zeewier en gember. Dobin-Mushi soep met garnalen, kip en shii-take kan voorafgaand aan de taart geserveerd worden (zie recept).

Bereidingswijze

- Verhit voor tempurakorrels frituurolie tot 180 C.
- Roer met stokjes 3 1/2 dl ijskoud water en de halve eidooier los.
- Roer er heel lichtjes 15 gr bloem door, roer niet alle klontjes eruit!
- Laat direct kleine hoeveelheden van het beslag losjes in de hete frituur vallen en frituur ze tot goudbruine korrels.
- Maak zo circa 4 eetlepels tempurakorrels.
- Roer voor het beslag door 150 gr bloem na elkaar de bouillon, 1/2 ei en de geraspte yam aardappel.
- Meng de spitskool, gember, tempurakorrels, garnalen en inktvis door het beslag.
- Verhit voor de taartjes 4 pannetjes en schep het beslag erin.
- Beleg de bovenkant met plakjes St. Jacobsschelp en vervolgens met spek en breek in het midden een kwartelei.
- Bak de taartjes op laag vuur circa 10 minuten, keer ze voorzichtig met behulp van een brede spatel en bak de andere kant circa 10 minuten.
- Keer ze nogmaals en bestrijk ze met tongatsu saus.
- Garneer met mayonaise en zeewier.
- Voor de tempurakorrels kunt u ook 10 gr tempuramix (merk Lobo tempura batter mix) aanmaken met 1 1/4 dl water. Tempuramix en de ingredienten met * zijn verkrijgbaar bij een Japanse of Oosterse winkel. Is zo'n winkel niet bij u in de buurt, dan kunt u Yam aardappelen vervangen door zoete aardappel, Japanse gember door verse gember, tongatsu saus door Curry Gewurz van Heinz en aonori door gedroogde peterselie.
- Traditioneel wordt bij dit gerecht Kirin bier gedronken (verkrijgbaar bij Japanse winkels).

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten