Kebab Teriyaki.

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg dikke lende, in blokjes
1 kleine ananas, in blokjes
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel olie
1/4 theelepel gemberpoeder
1 teentje knoflook, geplet
marinade:
40 gr lichtbruine basterdsuiker
4 eetlepels zoete ketjap
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Haal evt vette randen van het vlees en doe dit in een ruime kom.
- Maak een marinade van suiker, ketjap, citroensap, olie, gemberpoeder en knoflook.
- Roer het vlees erdoor, zet het tenminste 3 uur in de koelkast.
- Roer regelmatig om.
- Haal vlak voor het grillen het vlees uit de koelkast en rijg de blokjes om en om met de ananas aan lange metalen pennen (niet eerder, anders wordt het vlees papperig).
- Leg de pennen circa 15 minuten onder de hete grill.
- Bestrijk het af en toe met marinade en keer ze een keer om.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ikkes avatar
ikkes

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten