1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Soep
  5. Soep met Indische Tomaten, Pinda en Kip

Soep met Indische Tomaten, Pinda en Kip

Door: jos_v_p

  • Indonesisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-03-2000

Ingrediënten 4 personen


1 zakje boemboe nasi goreng
1 bamipakket (250 g)
2 eetlepels olie
1 pakje Chinese tomatensoep
? pot pindakaas
200 g gebraden kipfilet in dikke plakken (vleeswaren)
60 g mihoen (a 250 g)
2 eetlepels ketjap manis



Ontdek meer:

Bereidingswijze

In kommetje nasikruiden met 1 dl water ca. 5 minuten laten wellen.

Peper uit bamipakket halveren, zaadlijst en zaadjes verwijderen en in dunne reepjes snijden.

Tomaat uit bamipakket halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in stukjes snijden.

Tauge uit bamipakket verwijderen.

In grote (soep)pan olie verhitten. Peper, tomaat en rest van bamipakket ca. 1 minuut zachtjes bakken.

Nasikruiden toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.

Erdoor roeren: 1 3/4 liter water, soeppoeder en pindakaas.

Aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes laten koken.

Kipfilet in blokjes snijden.

Aan soep toevoegen: kip, mihoen en tauge. Soep nog ca. 4 minuten zachtjes laten koken.

Op smaak brengen met ketjap.

Serveren met kroepoek.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top