glutenvrij bananenbrood

  • Brood
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 15-03-2000

Weer een recept van de Engelse supermarktketen "Sainsbury's"

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
125 g boter
125 g kristalsuiker
2 middelgrote eieren
3 grote, rijpe bananen, geprakt
175 g gemalen rijstebloem
50 g ma?sbloem
1 tl glutenvrije koekkruiden
2 tl gluten vrij bakpoeder
? tl zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Broodvorm met een inhoud van 1 kg.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180?C.
Vet de vorm in.

Bereidingswijze

Mix de boter en suiker tot ze cremig en zacht is.Een voor een de eieren erdoor kloppen.
Roer nu zachtjes de geprakte banaan erdoor.
Zeef de rijstebloem, ma?sbloem,koekkruiden,bakpoeder en zout boven dit mengsel en spatel het erdoor totdat het zich met het boter-eimengsel heeft vermengd.
Schenk het deeg /beslag in het bakblik en bak het 1 tot 1? uur.
Laat het afkoelen op een rooster.

Serveertip

Als het brood nog aan het afkoelen is, kan je het met honing bestrijken voor een extra lekker smaakje!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

NeeltjeJ avatar
NeeltjeJ 14-09-2012

kan dit ook zonder eieren??

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten