Boerencake Met Pepernoten

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 15-03-2000

Een recept wat ik toegestuurd kreeg, en heb geprobeerd.....een delicatesse.

Deel dit recept

Ingrediënten
3 eieren, 50 gr water, 150 r roomboter, 150 gr basterdsuiker, 150 gr bloem, snufje zout, speculaaskruiden, 100 gr pepernoten.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Klop de boter zacht en roer de basterdsuiker erdoor. voeg de eieren, het water en de gezeefde bloem met een mespuntje speculaaskruiden toe. klop dit mengsel tot een glad beslag. Spatel er vervolgens de pepernootjes door. giet het beslag in een ingevette cakevorm van ongeveer 800 gram inhoud (de vorm moet in elk geval voor 2/3 gevuld zijn). Bak de cake in een voorverwarmde oven van 175-180 graden gaar.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 13-12-2003

Met Sinterklaas gegeten. Hij was heerlijk. Ik heb echte pepernoten gebruikt (geen kruidnootjes dus) en die heb ik klein gesneden. Melk erbij i.p.v. water. Heerlijk. Groetjes Anita

dropkatje avatar
dropkatje 26-01-2002

Een lekker en erg leuk recept. Ik heb dit met Sinterklaas gemaakt en gegeten en ik had er veel succes mee. Ik had er alleen geen water bijgedaan dus de cake viel nogal droog uit. De volgende keer zal ik zeker het water niet vergeten. Groetjes Katja

chuma avatar
chuma 27-11-2001

Hoi, Ik heb het recept uitgeprobeerd en was: SUPER!! Erg bedankt. Groet, Chuma

anita4 avatar
anita4 20-11-2001

hallo, heerlijk voor de groten onder ons, voor bij de koffie op sinterklaasavond. ga het zeker uitproberen, en zet het favoriet. bedankt en tot ziens! gr. anita

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten