1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. zalmfilet in een pittige marinade

zalmfilet in een pittige marinade

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-03-2000

Ingrediënten 2 personen


Zalmfilet per persoon
olijfolie
voor de marinade:
2 eetlepels oestersaus
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel citroensap
2 teentjes knoflook uit de pers, het liefst verse knoflook
2 cm verse gember, geschild en in dunne plakjes
2 eetlepels sambal (welke soort is afhankelijk van je eigen smaak, ik heb Surinaamse sambal gebruikt)
peper
3 eetlepels tomatenketchup



Eigen creatie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voeg alle ingredienten voor de marinade bij elkaar en roer dit tot een geheel. Laat
hierin de zalm minimaal 1 uur marineren, liefst langer. Verhit de
olijfolie en bak de zalmfilet aan beide kanten even om het dicht
te schroeien. Leg de zalm nu even apart. Verhit de marinade en
leg vervolgens de zalm hierin terug en laat het op zacht vuur
gaar worden. Eventueel kan de saus aangevuld worden met gebakken
ui. Uiteraard kan de zalm vervangen worden door iedere vissoort
die stevig blijft na het bakken, bijv. makreel, zeeduivel of iets
dergelijks. Lekker met een salade en wat patat of gebakken
aardappeltjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kookfreakje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kookfreakje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top